Dornmetoden

Dornmetoden

Jag börjar behandlingen med att ex. korrigera bäckenet vid behov.

Jag kan nu efter att ha gått utbildning även erbjuda behandling enligt Dornmetoden
Det innebär att jag behandlar och undersöker ,

1. R
yggraden och dess kopplingar till organ, vävnader, leder

2. Ryggrad/bäckenet/leder och dess felställningar

Dornmetod & kinesisk medicin innebär koppling mellan ryggradspositioner och meridianbanor
- Benlängdskontroll: anpassning fotled, knäled & bäckenet
- Korrigering bäckenet & korsben, ländryggskotor
 - korrigering ryggkotor: bröstrygg, nackkotor
- korrigering axel-, armbågs-, fingerled, nyckelben, käke

Kortfattat om DornMetoden.
 

DornMetoden (också kallat för Dornterapi) är en alternativ holistisk behandling som bygger på gammal kunskap av lokalbefolkningen i Alpregionen. Metoden är en behandling till självhjälp som används för att korrigera felställningar i ryggraden och andra led. DornMetoden har utvecklats för ca 30 år sen genom tysken Dieter Dorn och har blivit en snabb växande behandlingsmetod över hela världen. Den används ofta för att behandla nack-, rygg-, axel och andra ledproblem samt hjälper den till att förbättra den allmäna hållningen och hälsan.

DornMetoden är en metod till självhjälp som anses vara väldigt effektiv och säker.

DornMetoden använder mjuka rörelse och lätt tryck för att korrigera felställningar i leder och ryggraden; den arbetar utan manipulation eller 'knäckande'. Oftast börjar den med korrigering av funktionella skillnader i benlängd som (enligt Dieter Dorn) de flesta av oss har. Skillnader i benlängden leder till snedställning av bäckenet vilket i sin tur leder till snedställning i ryggraden, precis som ett tornbygge med dålig fundament. Ryggraden som är en av våra mest centrala delar i kroppen har kopplingar till alla våra organ och kroppsfunktioner. Inom DornMetoden anses kopplingarna vara så väl fysiska som psykiska. En blockering av kotor i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen.

DornMetoden som skonsamt korrigeriar osymmetri i kroppens skelett jämförs ofta med  osteopati och inkluderar element ifrån Traditional Chinese Medicine (TCM) som meridianlära. Därmed kan den åstadkomma långt mer än traditionella manuella terapiformer.

Senaste kommentarer

15.09 | 21:28

Detta sida var ny. , fotvård, klippa hår och hembesök !!! Du har verkligen u...